top of page

Kledingtips voor familieshoot

Wanneer jullie besluiten om een familiefoto te laten maken,  is het leukste aspect hiervan dat de pret al vóór de shoot begint. Jullie kunnen namelijk nadenken over verschillende poses voor op de foto’s, maar nog belangrijker: Welke kleding jullie aandoen! Dit kan soms voor de nodige dilemma’s zorgen, want misschien wil iemand een rood truitje aan, terwijl een andere persoon juist haar knalroze boa tevoorschijn haalt. Daarom zet ik een aantal kledingtips voor een fotoshoot met de familie voor jullie op een rijtje, die kunnen helpen bij het maken van kledingkeuzes voor de familie fotoshoot.

 

Draag waar jij je lekker in voelt

Het lijkt misschien een open deur, maar vaak genoeg staan mensen voor de camera in een outfit waar ze zich totaal niet prettig in voelen. Te krap, te glimmend of totaal niet je smaak, het zorgt er uiteindelijk voor dat de foto’s ook ongemakkelijk overkomen. Een van de beste kledingtips voor een fotoshoot die we daarom kunnen geven is om met de kledingkeuze dicht bij jezelf te blijven.

 

Puur en simpel

Natuurlijk zijn er soms families die kiezen voor een extravagante familie fotoshoot, maar gemiddeld is de fotografiestijl voor een familiefoto beter te omschrijven als ‘puur en simpel’. Door de foto’s basic te houden, met rustige kleuren en niet teveel styling, wordt het eindresultaat een stuk spontaner. Hierdoor staan in plaats van de outfits jullie zelf centraal op de foto en dat is uiteindelijk waar het om draait bij een fotoshoot met de familie.

 

Houd rekening met de achtergrond

Wanneer jullie in de studio staan, is de achtergrond wit of zwart. Kledingstukken in de kleuren wit, grijs of zachte pasteltinten komen bij deze achtergrond goed naar voren.

 

Houd rekening met elkaar

Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat, moet je ook rekening houden met het afstemmen van kledingkleuren op elkaar. Kies bijvoorbeeld allemaal voor een wit bovenstuk en een fijne jeans. Dit werkt erg verfrissend en geeft eenheid op de familiefoto. Zorg er in ieder geval voor dat jullie niet meer dan drie verschillende kleuren dragen en dat deze met elkaar overeenkomen. 

 

Printjes

Printjes zijn leuk, maar wanneer iedereen een ander grafisch printje op zijn blouse heeft staan, wordt het geheel soms rommelig. Het sleutelwoord is dan ook ‘harmonie’ voor een fotoshoot met de familie. Beperk printjes en grote logo’s op kledingstukken en ga liever voor een neutrale look.

 

Winter bestaat niet in de studio

Alhoewel het buiten misschien vriest, is het in de studio altijd lekker warm. Doe dus niet een warme wintertrui aan voor een familiefoto in de studio, maar kies er juist voor om armen en een halslijn te laten zien op de foto. 

 

 

Vergeet echter niet naast al deze kledingtips voor een fotoshoot de belangrijkste tip  

“Voel je prettig in wat je draagt!”

 

 

 

Lijkt het jou ook leuk om met je familie of gezin

op de foto te gaan? 

Neem dan contact met me op voor meer informatie

en reserveer een familieshoot.

bottom of page